Hur man hittar frilansuppdrag

Här är de saker du behöver för att hålla i åtanke att hitta lukrativa och tillfredsställande frilans spelningar.
Hitta lönsamma nischer

Det är viktigt att hitta rätt nisch som frilansare. Till exempel, som frilansskribent, måste du hitta nischer du är bekväm att skriva där också betala bra.

Den smalare och mer lönsamma din nisch är, desto mer sannolikt att du är att hitta lukrativt arbete. När du bestämmer dina nischer kan du arbeta mot att bygga din portfölj därefter.
Fortbilda

En kritisk del av framgångsrik frilansande är att vara öppen för lärande hela tiden. Använd online-resurser som Frilansare.nu, Skillshare och Treehouse att ständigt uppgradera dina kunskaper eller lära sig en ny efterfrågade skicklighet från grunden.
Marknadsföra dig själv

Marknadsföring är en viktig färdighet som varje frilansare behöver odla. Detta sträcker sig från att delta i konferenser och bygga nätverk på LinkedIn för att hitta rätt online spelningar att ansöka till. Kolla in till exempel elfy på scania.

Med teknik som gör världen är mer ansluten än någonsin tidigare, fler människor väljer att frilans. Frilansande är lika mycket ett livsstilsval som det är ett karriär beslut.

Det kommer med mycket högre nivåer av frihet och flexibilitet. Samtidigt är det viktigt att marknadsföra sig strategiskt för att lyckas som frilansare.