Vad är IPTV

IPTV står för Internet Protocol television, och hänvisar kort sagt till ett system för att titta på TV över internet. Till skillnad från de nu mycket populära video-on-demand-plattformarna skickar detta system information som sedan avkodas över IP-adress på ett dedikerat sätt.

Det vill säga från tjänsteleverantören skickas signalen direkt till listan över specifika användare som kontrakterar tjänsten.

Därför kan vi definiera vad som är IPTV som avsändaren med sin programvara, dess servrar och mottagaren med sin specifika router och dekoder.

IPTV Boxar

Denna signal, som kommer genom routern, kan avkodas med två metoder: antingen via en traditionell dator eller med en specifik IPTV box (mest använda metoden) som skickar signalen senare till TV: n.

Leverantören av innehållet (t.ex. NickTV) måste i sin tur ha programvara som kodar för signalen och servrarna för att starta den bästa IPTV tjänsten.

En av de främsta fördelarna med att använda detta IPTV 24 system är att det inte påverkar situationen på internet för överföring av signalen. Oavsett användningen av nätverket är den signal som anländer oföränderlig och påverkas därför inte av den tillfälliga minskningen av sändningen eller till och med av de stopp som vi ibland måste uthärda och som uppstår i det traditionella nätverket.

Det är också en bra idé för IPTV dessa områden bort från växlarna av traditionella nätverksservrar eller de som inte får fiberoptik. Till detta läggs det dessutom till den personalisering som erbjuds av denna tjänst av operatören, som kan utfärda ett helt personligt innehåll till användaren eller olika möjligheter för användaren, till exempel att köpa ett visst innehåll eller göra inspelningar av det, pausa det, avancera det och spela det när du vill.

IPTV-listor

För närvarande är det relativt utbredd och populär IPTV användning av listor som inkluderar IP-adresser och information för att visa hundratals eller tusentals kanaler och vars överföring är relativt populär via specialiserade webbplatser. Det vanligaste formatet är M3U och läggs vanligtvis till mediaspelare som VLC Media.

IPTV appar

För närvarande, både på Android och iOS, kan vi hitta program som utformats speciellt för att avkoda m3u listor över IPTV-kanaler som vi kan hitta via internet. På samma sätt som de finns för de olika smarta tv-systemen, som läggs till den kvalitet som detta system kan erbjuda tillsammans med den typiska och redan kända komforten hos smarta TV-apparater. Vad gör detta system, trots att det inte är mycket erkänt, ett mer än intressant alternativ.

Lagligheten av IPTV

Som ni kan föreställa er finns det två sätt att sända Nordisk IPTV: å ena sidan de juridiska som utförs av programföretag med rättigheter och å andra sidan de olagliga som utförs utan motsvarande rättigheter. Härifrån vill vi starkt be dig att när du kontrakterar dessa system gör du det inom en mängd olika lagliga system som du kan hitta.

Har du redan upptäckt perfekt vad IPTV är? Använder du IPTV Sverige? Är du nöjd med honom? Du kan berätta för oss om du gillar det eller inte, vad du skulle ändra, eller vad du vill via våra sociala nätverk eller e-post.