Äggprotein – en stor källa till näringsämnen

Ägget är en mycket hälsosam mat, med högt innehåll i proteiner av stort biologiskt värde, något mycket viktigt speciellt för personer som utför sport, dessutom är det lågt i kalorier och innehåller vitaminer, särskilt av B-komplexet, vitamin B1 , B3, B12, folsyra och biotin som är mycket relaterade till hjärnfunktion och energi. Du kan köpa Äggprotein från Snorbilligt.se.

Ägget innehåller också vissa mineraler som samarbetar i sin antioxidantfunktion, såsom selen och zink (nycklar för att upprätthålla en tillräcklig oxidativ balans), fosfor och järn.

Det ger också karotener och andra fördelaktiga ämnen för vår kropp. Det är en mycket mångsidig mat eftersom det finns många sätt att förbereda och det kombinerar mycket bra med en mängd olika livsmedel, vilket du kan tänka på om du ska köpa äggprotein från Snorbilligt.

ägg och salmonellos
Näringsegenskaper hos ägget

Om vi tar som referens ett ägg som väger 60 gram, får vi att 7,5 av dem är proteiner. Därför, om vi pratar om en vuxen på 75 kg vikt, kan endast en av dem ge 10% av proteinerna han behöver per dag.

För sin del bör det noteras att cirka 60% av proteinerna som finns i äggsatsen finns i äggvita. Om det inte var tillräckligt har det också en mängd magnifika näringsämnen för hälsan. I detta avseende innehåller den stora mängder mineraler som kalcium, järn, zink, natrium och koppar, liksom vitamin B12, niacin, folsyra och riboflavin.

Vi måste också avmystifiera detta uttalande som säger att ägget göds. Faktum är att ett ägg som det vi redan har beskrivit, det vill säga 60 gram, bara innehåller totalt 72 kalorier.