E-vätska vad är det?

För närvarande har den elektroniska cigaretten haft en stor inverkan över hela världen av tanken på att ersätta den gemensamma cigaretten med en av dessa. E-vätskor är de vätskor som kommer att producera ångan vid inandning genom munstycket på enheten. Dessa består av en bas, smakämnen och nikotinnivåer som kan variera i deras koncentration.
Bas. Det flesta av dessa ejuicer Nasty Shisha, Nitros Cold Brew e-juice, Ossem, Pacha Mama, Porn Series Ejuice, Riot Squad, SadBoy, Savage & Senses innehåller allt detta. Men det finns cokså ejuice med andra råvaror!

PG och VG som baser av E-vätskor propylenglykol (PG) är också känd som propan-1,2-diol, det är en organisk, smaklös, luktfri och färglös förening som produceras genom hydrering av propylenoxid. Dess konsistens tenderar att vara tunnare, vilket hänvisar till att den är mer flytande, vilket gör att den lätt kan absorberas av polyetenfyllmedlet och bomullstyget inuti enheten. FDA (Food & Drug Administration USA) har bestämt denna produkt som säker för mänsklig konsumtion. En annan av egenskaperna hos basen PG, är både dess låga densitet, vilket hjälper dig att inte se ackumuleras i motståndet hos förångaren så snabbt som händer med VG (vegetabilisk Glycerin för dess akronym på engelska), eftersom det inte påverkar smaksättning tillsätts, hålla smaken intakt. Vegetabilisk glycerin (VG) är en förening som ingår i familjen av alkoholer, det är en hygroskopisk viskös vätska, luktfri men, till skillnad från PG, den har en söt smak. Denna förening anses vara säker för mänsklig konsumtion sedan 1959, så den används ofta inom läkemedels -, kosmetik-och livsmedelsindustrin. De egenskaper som vegetabilisk glycerin presenterar är dess konsistens, vilket är mycket tjockare jämfört med propylenglykol, vilket gör att den absorberas långsammare än PG. Och naturligtvis är det ovan nämnda att det presenterar en söt smak av sig själv, så det kommer att orsaka att det blir sötare när det kombineras med ett smakämne. Allt dett kan du köpa på Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, dk.vape.se & Jooz.se. Alla dessa butiker säljer ecigg och annat du behöver till din ecigarett.

Nikotin mäts i milligram per milliliter (mg / ml) och dessa nivåer beror på intensiteten av slaget i halsen vid inandning av ångan. Nikotin är en alkaloidförening från tobaksblad. Detta är den viktigaste och karakteristiska alkaloiden av tobak. Nikotin kan också hittas i mycket små mängder i tomat, aubergine, svart te, blomkål, i svartpeppar, paprika och potatis. Nikotin som används för att göra vätskor för e-cigaretter är farmaceutisk kvalitet. praktiskt taget samma som används för nikotintabletter, tuggummi och fläckar inom läkemedelsindustrin. För närvarande och i allmänhet finns det två sorter av nikotin: fritt baserade nikotin och nikotinsalter. Fri-baserade nikotin https://vape.se/: det är den traditionella nikotin som används i nästan alla vätskor från början av vaping till idag. Det absorberas lätt i kroppen tack vare stabiliseringen och ju högre koncentrationen desto större är halsen. Nikotinsalter: nikotinsalter är mer neutrala än de av fri bas och kan därför förångas i högre koncentrationer utan att uppleva en kryddig smak eller en större hals hit. Dessutom lämnar den vår kropp snabbare än fritt baserade. Vätskor med nikotinsalter kan förångas i specialiserade enheter. Dessa enheter använder motstånd som är lämpliga för vaping med nikotinsalter och är speciellt konstruerade för säker och tillfredsställande vaping.
FÄRGÄMNE

Färgämnen är en typ av livsmedelstillsatser som främjar färg i livsmedel eller livsmedelsprodukter.
AROM

De första e-cigarettvätskorna använde livsmedelsaromer i sina formuleringar och i själva verket fortsätter de flesta att använda dem. Det finns emellertid nu smaker speciellt skapade för e-vätska, för förångningstillämpningar och en av deras fördelar är en hög koncentration av smak i mindre mängd produkt. De speciella smakerna för E-vätskor innehåller aromatiska aktiva ingredienser för att ge lukt och smak till vätskor. De erhålls genom naturliga produkter, naturliga koncentrat eller kan bli helt syntetiska. Dessa aromer måste vara vattenlösliga så att de lätt förångas när de blandas med baserna och nikotin och kommer i kontakt med resistansens värme. Dess utbud av smaker är uppdelad i kategorier: frukt, drycker, tobak, desserter, färska och mints.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.