VPN eller virtuellt privat nätverk

Ett virtuellt privat nätverk är en anslutningsmetod som används för att lägga till säkerhet och sekretess för privata och publika nätverk, som WiFi-hotspots och Internet. Virtuella privata nätverk används oftast av företag för att skydda känsliga data. Men att använda en personlig VPN blir alltmer populärt eftersom fler interaktioner som tidigare var ansikte mot ansikte övergång till Internet. Sekretessen ökas med ett virtuellt privat nätverk eftersom användarens första IP-adress ersätts med en från den virtuella privata nätverksprovidern. Prenumeranter kan få en IP-adress från valfri Gateway-stad som VPN-tjänsten tillhandahåller. Till exempel kan du bo i San Francisco, men med ett virtuellt privat nätverk, kan du verkar bo i Amsterdam, New York, eller valfritt antal Gateway städer.

Säkerhet för virtuella privata nätverk

Säkerhet är den främsta anledningen till att företag har använt VPNs i åratal. Det finns allt enklare metoder för att fånga upp data som färdas till ett nätverk. WiFi förfalskning och Firesheep är två enkla sätt att hacka information. En användbar analogi är att en brandvägg skyddar dina data på datorn och en VPN skyddar dina data på webben. VPN använder avancerade krypteringsprotokoll och säker tunnelteknik för att kapsla in alla dataöverföringar online. Mest savvy computern förbrukaren ville inte ‘ dröm av förbinda till Internet utan en ved och upp-till-datum Antivirus. Framväxande säkerhetshot och ständigt ökande tillit till Internet gör ett virtuellt privat nätverk en viktig del av väl avrundad säkerhet. Integritetskontroller säkerställer att inga data förloras och att anslutningen inte har kapats. Eftersom all trafik är skyddad, är bästa VPN föredra framför proxyservrar.
Konfigurera en VPN-

Att konfigurera ett virtuellt privat nätverk är en enkel process. Det är ofta så enkelt som att ange ett användarnamn och Sever adress. De dominerande smarttelefonerna kan konfigurera virtuella privata nätverk med PPTP-och L2TP/IPsec-protokoll. Alla större operativsystem kan konfigurera PPTP VPN-anslutningar. OpenVPN-och L2TP/IPsec-protokollen kräver ett litet Open source-program (OpenVPN) respektive certifikat hämtning.
Protokoll för virtuella privata nätverk

Antalet protokoll och tillgängliga säkerhetsfunktioner fortsätter att växa med tiden. De vanligaste protokollen är:

PPTP-PPTP har funnits sedan dagarna i Windows 95. Den viktigaste försäljningsargument PPTP är att det kan vara helt enkelt setup på varje större OS. Kort sagt, PPTP tunnlar en Point-to-point-anslutning över GRE-protokollet. Tyvärr har säkerheten i PPTP-protokollet varit i fråga under de senaste åren. Den är fortfarande stark, men inte den säkraste.

L2TP/IPsec-L2TP över IPsec är säkrare än PPTP och erbjuder fler funktioner. L2TP/IPsec är ett sätt att implementera två protokoll tillsammans för att få de bästa funktionerna i varje. L2TP-protokollet används till exempel för att skapa en tunnel och IPsec tillhandahåller en säker kanal. Dessa åtgärder utgör ett imponerande säkert paket.

Open VPN-OpenVPN är ett SSL-baserat virtuellt privat nätverk som fortsätter att vinna popularitet. Den programvara som används är öppen källkod och fritt tillgängliga. SSL är ett äldre krypteringsprotokoll och OpenVPN kan köras på en enda UDP-eller TCP-port, vilket gör den extremt flexibel.
Leverantörer av virtuella privata nätverk

Det finns många valmöjligheter när det gäller VPN-leverantörer. Det finns några virtuella privata nätverk leverantörer som erbjuder gratis tjänst och det finns några som avgift för VPN-tjänst. Vi har funnit att den betalda VPN-leverantörer som VyprVPN är föredra till gratis tjänsteleverantörer. Betalda VPN-leverantörer erbjuder robusta gateways, beprövad säkerhet, fri programvara och oöverträffad hastighet. Jämför VPN-leverantörer med hjälp av data våra vänner över på VPN.com har sammanställt för att hitta rätt VPN för dig.