IPTV tog ofta CCTV 3568 kanal kabel-TV i kris?

Originaltitel: IPTV vann ofta CCTV 3568 kanal, kabel-TV i krisen?

Utbrottet våren 2020 har stört befolkningens liv och radio- och kommunikationsindustrin tar ansvar. Å ena sidan, baserat på deras egna fördelar, nödhjälp, för frontlinjen krig “epidemiska” åtgärder för att bidra till kriget, å andra sidan, tiden att återuppta arbetet, särskilt för 5G aspekter av återupptagandet av byggnadsarbete.

Från 2019 till 2020 kommer radio- och tv- och nätverksljudteknikindustrin att fortsätta att producera fler nya funktioner, och förändringar görs i olika aspekter som policymiljö, produktionsstatus, tekniska medel och resursmarknaden. Traditionell TV stor skärm är fortfarande fluktuerande, kabel-TV-nät integration och radio och TV 5G konstruktion integration samtal är mer brådskande, IPTV omfattande formell regleringstrend gradvis klart, den framtida DVB, IPTV kan fortfarande gå samma väg?

Först vrider IPTV och vänder sig bortom kabel-TV

Under det året, för att följa “tre-nätverk fusion” av den stora strategin, IPTV gradvis fram, ny form naturligt lockade en hel del användare. Omkring 2010 upplevde IPTV General Administration of Radio and Television mer än tio gånger “stopp”, “dokument 1” utfärdat trodde att “is bryta ögonblick” äntligen kom, men bara i planeringen aspekten av ett visst spektrum av definition. Slutligen, med “bredband Kina” djupgående utveckling, inhemska IPTV i teleoperatörer under bred agent, i en stor upp-och-ner skede.

Juni 2018 är en viktig tidsnod, China Mobile fick slutligen IPTV-licensen för överföringskvalificering, dags att svänga höger, men också för de tre grundläggande kommunikationsföretagen att utmana de traditionella radio- och tv-operatörerna under hela året lade till en viss styrka. Innan detta kan China Mobile endast i namn av OTT att driva “Magic Hundred och”, kraften i OTT och IPTV dubbla företag, mobila företag har verkligen samlat en viss storlek på användarlager.

Ser tillbaka på nästa gång, författaren är uppmärksam på att mars 2020 har passerat en tredje, nu IPTV situationen? Enligt uppgifter från industri- och informationsministeriet uppgick antalet IPTV-abonnenter av tre inhemska operatörer under tredje kvartalet 2019 till 292 miljoner, men industri- och informationsministeriet lämnade inga detaljerade uppgifter i slutet av året, utan påpekade att nettoökningen på 38,7 miljoner hushåll för hela året, jämfört med nettoökningen på 37,04 miljoner hushåll i slutet av 2018. Det kan sägas att de tre operatörerna för närvarande har cirka 300 miljoner IPTV-användare.

Tillväxten av användarbeståndet är tydligt synlig, och kabel-TV är också en mer intressant siffra när det gäller användarlager.

Enligt den allmänna administrationen av Radio och TV i slutet av 2019 var kinas kabel-TV-abonnenter i slutet av juni 2019 216 miljoner, varav 203 miljoner var digitala TV-abonnenter. I februari i år publicerade National Bureau of Statistics också en “2019 National Economic and Social Development Statistics Bulletin”, som visade att Kinas kabel-TV faktiska användare av 212 miljoner hushåll, kabel digital-TV faktiska användare av 198 miljoner hushåll.

Förlusten av kabel-TV abonnenter har länge varit ett etablerat faktum, vissa områden är verkligen försöker öka landsbygden, avlägsna nya användare, men den totala trenden har inte undgått det faktum att kabel-TV klibbighet nedgång, kabel-TV: s unika levande kanaler fortfarande har pr-fördel?

För det andra är CCTV 3/5/6/8 kanal inte längre exklusiv

Efter att ha granskat intuitivdata prestanda i föregående artikel, här är några fakta.

Igår (10 mars), zhejiang radio och TV nya medier tjänsteman publicerade en propaganda artikel – CCTV 3/5/6/8 fyra kvalitetskanaler officiellt i sin drift av “Tianyi HD Zhejiang IPTV” plattformslinje, inklusive standard sdifs och HD två modeller.

Här, Zhejiang Radio and Television New Media Co, Ltd är det viktigaste organet att genomföra konstruktion, drift och förvaltning av Zhejiang IPTV integrerad broadcast kontrollplattform, som den 31 december 2013, officiellt överförs till Zhejiang Telecom CCTV, National Provincial Television, Zhejiang Radio and Television Group och Hangzhou Wenguang Group innehåll;

Programföretagen är medvetna i sina hjärtan, i överföringen av innehåll fördelar, kabel-TV förlitar sig på “CCTV3/5/6/8” för att upprätthålla skillnaden med IPTV, men då finns det många operatörer och radio och TV nya medier IPTV online dessa kanaler.

Och dessa områden har godkänts från CCTV, inklusive vissa operatörer i Anhui, Guangdong, Guizhou, Shanghai och andra platser och radio och TV nya medier IPTV plattform, har kunnat se dessa kanaler.

Eftersom övervakningen av IPTV och OTT har varit i ett strikt tillstånd, skiljer sig från de traditionella radio-och TV-nät, i princip, inte tillåter direktsänd tv-verksamhet, vissa lokala IPTV i vägen för sen sändning överföring av live-TV-innehåll, OTT TV till generaladministrationen “Order 181” som regel, långsiktig inte tillåtet att delta i direktsänd tv-verksamhet.

Familjer är också nära politiken, förutom bredband försäljningsargument, men också att försöka göra innehållssystemet mer rik, öppna några nya interaktiva funktioner för att konkurrera om användarna.

För det tredje är IPTV upphovsrätt krig fortfarande ofta, i slutändan är bekant?

Tv, förutom egenskaperna hos mediekommunikation, ur kommersiell synvinkel, trots allt, är fortfarande “audiovisuella”-baserade serviceprodukter. Därför är innehållet skyldig att vara den största försäljningsargument för att locka användare, “innehåll är kung” på ett sätt är evigt.

På tal om CCTV 3568 kanal kontroverser, i själva verket radio-och tv-kollegor är tydliga, detta är också ett gammalt ämne, Har DVBCN författare tidigare i många relaterade artiklar och rapporter har nämnts i varierande grad, detta är en typisk “innehåll” produkttvist. Sedan den statliga upphovsrättsmyndigheten inrättade det statliga upphovsrättsförvaltningen har innehåll med hög volym som “CCTV Spring Festival Evening”, World Cup Event Program (THE Mainland Copyright of CCTV Agent) helt ingåtts i skyddssystemet, och generaladministrationen för radio och tv, CCTV Station, etc. har också inrättat åtgärder för upphovsrättsskydd eller uttalanden för viktigt innehåll.

I IPTV in i den starka perioden, under de senaste åren är vi alla medvetna om att det har förekommit ett antal IPTV-relaterade tvister, vissa fall varade också en längre period av tvister.

Under sommaren 2018, när den fyraåriga VM-evenemanget het publicitetsperiod, plötsligt många områden av IPTV-användare som klättrat för att slot sina egna IPTV har inte kunnat ta emot CCTV5-kanalsignal, kommer allas TV-kanalgränssnitt i allmänhet att visa “som svar på CCTV-krav, kanalen avstängd sändning” och andra ord, bakgrunden är programföretaget bekant med färgrutnätscirkeln. Inför VM fick vissa teleoperatörer stämningar från kabeloperatörer, medan CCTV utfärdade ett gemensamt upphovsrättsmeddelande med kabeloperatörer.

Under 2019 blev IPTV-användare av en lokal operatör förvånade över att alla CCTV 3/5/6/8-kanaler som kunde ha setts “försvunnit”, och sedan bekräftade nyheten att operatören hade stämts av den berörda kabeloperatören som sökte ersättning för stora förluster på grund av “misstänkt stöld av programsignaler”.

……

Ta VM i Ryssland. Som tidigare nämnts, China Mobile också just vunnit IPTV överföring kvalifikationer under sommaren 2018, och inför VM, China Mobile meddelade också att man hade vunnit några av de sändningsrättigheter som beviljats av CCTV och on-demand, men Magic Och fortfarande inte kunde titta på direktsändning.

Enligt tidigare erfarenheter, kabeloperatörens 3568 kanal innehåll från CCTV beviljas, CCTV spenderat pengar för att köpa fastlandet regionen exklusiva agentur rättigheter, genom försäljning, återförsäljning metoder och andra plattformar finns det en viss upphovsrätt bidrag samarbete. Obehöriga operatörer och plattformar spelar inte på ett positivt sätt, men tekniken kan öppna överföringskanaler, så att bli stämd för “intrång” är inte fel.

På tal om det, nyligen IPTV har en upphovsrätt smål mer typiska ljuger för dVBCN författarens uppmärksamhet, är den ryktas Ai Qiyi anklagade Hebei IPTV Unicom TV och kärlek TV, eftersom fokus för tvisten i detta fall är “ser tillbaka på om att göra intrång”, är denna första att undersöka Hebei Unicom IPTV, men på grund av kärleken till TV är känd som IPTV nationella broadcast kontroll plattform (dvs IPTV: s första nivå broadcast kontrollplattform), så innehållet överföring av ansvar. Efter två rättegångar fann domstolen de två åtalade skyldiga till överträdelse, och det förväntas att fallet också kommer att bli en modell för den pågående diskussionen.

Fyra, den nya och gamla radio och TV “vänster och höger hand slåss mot varandra” hur man lugnar ner sig?

På tal om upphovsrätt “krig”, kan visa en bra aspekt är att allas upphovsrätt medvetenhet har ökat, mer förstå “spekulationer” för att försöka fortsätta att gå “grå” mycket har inte fungerat. Men för användare, vill produkttjänster är utspridda i alltför många kanaler, det finns många CP resurser på IPTV, men ingen CCTV 3568 och andra utvalda live-kanaler, i DVB finns det fler live, pay-per-view kanaler, men inget mer interaktivt innehåll, trots allt, det finns konkurrens att bli en “tävling” !

“Vänster och höger kamp” av vissa radio-och TV-personer för att beskriva kabeloperatörer och radio och tv nya medier en del av den faktiska situationen är fortfarande ganska lämpligt, vissa läsare kanske inte är helt klart om TV-stationer, radio och TV nya medieföretag, kabeloperatörer, tre grundläggande teleoperatörer runt den komplexa relationen mellan TV-sändning innehåll.

Efter separationen av “Taiwan-nätet”, kabel-TV-nätet från TV-stationen efter uppdelningen till en, och sedan den nya överföringen läge IPTV dök upp, tv-stationen födde ett barn “sända nya medieföretag (en del av taiwan satt upp affärsenheter), ” de tre operatörerna av IPTV är bara som en överföring kanal, innehåll i allmänhet från TV-station bidrag, men också från CP köp samarbete.

Radio och TV nya medier är mestadels i “gap”, och kabeloperatörer bör vara samma mantel, men och de tre operatörerna är direkt intresse överföring relationer, naturligtvis kabel-TV kan också investera i radio och TV nya medieföretag, så vissa tvister innebär kabel-TV, radio och TV nya medier, grundläggande telekommunikation tre företag, radio och TV nya medier kommer att bli mer “pinsamt”. En radio och tv nya medier bigman sade också: “radio-och TV-nätet är en mor, rotad i genen av radio och TV”, radio och tv nya medier hur man kan upprätthålla balansen mellan sina egna bröder samtidigt med operatören sitter en bra IPTV är också en dörr lärande.

För det femte tenderar IPTV att standardisera, radio- och tv- och telekommunikationssamarbete i

IPTV: s snabba tillväxt kan ha överträffat förväntningarna hos radio-och TV-användare för många år sedan, inte förväntar sig att nå 300 miljoner abonnenter på mindre än några år, medan kabel digital-TV faktiskt föll under 200 miljoner, och den faktiska betalningen av användare kan vara lägre. Därför, från regleringsnivå kan inte ignorera IPTV, att fortsätta att vara korrekt namngivna.

den 27 mars 2019, Denna gång kan betraktas som IPTV i politiken och inledde en ny historisk böjningspunkt, generaladministrationen för radio och TV höll samma dag “National IPTV Construction management work conference”, officiellt lanserat en rikstäckande IPTV översyn åtgärder, denna gång genomförandet av genomförandet av verksamheten förutom att kontrollera överföringen av IPTV kränkningar, men också i form av Internet TV IPTV tjänster för att utföra en rättelse, vissa operatörer av åtgärden drabbades.

När den allmänna administrationen för radio och tv utfärdade “nr 41”, har gjort klart: “Vissa lokala telekommunikationsföretag utan godkännande av den allmänna förvaltningen av radio och TV för att utföra IP-tv-verksamhet, allvarligt äventyra det nationella nätet informationssäkerhet, som påverkar det statliga rådet om integration av de tre näten av den strategiska utbyggnaden och normal konstruktion av radio-och TV-verksamhet.” “Den långvariga högintensiva IPTV-kampanjen har också gjort en tidig förberedelse för införandet av rutinreglering.

Under 2019 utfärdades “nr 76”, vilket krävde att “provinsiella byråer för att uppnå regionens IPTV-nuvarande nätverksanvändare som klipptes till standarddockning av den integrerade broadcast-kontrollplattformen (även i internet-TV IPTV:s namn). Efter frågan om “IPTV integrerad broadcast kontroll total plattform och sub-plattform program integrerat ledningssystem gränssnitt tekniska specifikationer,” IPTV tekniksystem övergripande krav, IPTV regulatory system gränssnitt specifikationer, IPTV integrerad broadcast kontrollplattform och underplattform EPG ledningssystem gränssnitt specifikationer, IPTV integrerad broadcast kontrollplattform och användare överföringssystem “dubbel autentisering, dubbel fakturering” gränssnitt specifikationer fem branschstandarder, kan man se att IPTV standardisering har gått in i ett brådskande skede.

Dessutom uppmanar den allmänna administrationen av radio och TV också utvecklingen av IPTV och public service-forskning, IPTV public service standardisering, utjämning, effektiv insikt, men också visat att det har blivit en oumbärlig del av utvecklingen av radio och TV.

Mot framtiden kan kabeloperatörer, nya medier, teleoperatörer och TV-stationer samordna utbytet av vissa resurser, villkor, för radio- och TV-nätet att utföra integration och 5G och annat arbete för att ge viss bekvämlighet. När allt kommer omkring har kabel-TV-nät i utvecklingen av vissa tjänster eller inte kan skiljas från stöd från grundläggande operatörer, tidigare Guiguang-nätet har gått igenom Guizhou Unicoms dedikerade linjenät för att uppnå kabel-TV-utökad täckning av godkännandet.

(De åsikter som omfattas av denna artikel, citat endast på uppdrag av DVBCN författare enskilda, för människor från alla samhällsskikt att diskutera relaterade ämnen, om det finns kommentarer eller förslag, välkommen att lämna ett rimligt budskap att påpeka.) )